Wat is een glasgevel?
Een glasgevel ken je misschien onder de naam ‘gordijngevel’ of ‘vliesgevel’. Het is de buitengevel van een gebouw dat bestaat uit lichte materialen (meestal glas en aluminium).
Voordelen van glasgevels
De glasgevel is niet dragend, maar kan wel worden opgebouwd van lichte materialen. Aluminium en glas komt dan het meeste voor, maar een glasgevel in hout kan ook. We spreken dan van een houten gordijngevel.
Wanneer er wordt gekozen voor een mooie glasgevel, dan heeft dit als gevolg dat er veel natuurlijk licht wordt doorgelaten in het gebouw, hetgeen in veel gevallen belangrijk kan zijn, bijvoorbeeld bij grote kantoorgebouwen.
Creativiteit is ook een belangrijke factor. Je ziet het niet altijd bij een glasgevel, maar er zijn toch talrijke mogelijkheden om creativiteit te tonen. Er zijn namelijk verschillende varianten van beschikbare profielen waaruit gekozen kan worden.
Bijgevolg zijn er veel kleuren beschikbaar waaruit je kan kiezen voor je profielen, tot zelfs 400 kleuren inclusief houtimitaties. Hetzelfde geldt voor verschillende houtsoorten bij een houten gordijngevel. Ook de binnenkant van een raamprofiel kan anders zijn dan de buitenkant, om zo de ramen esthetisch beter af te stemmen op uw interieur.
Glasgevels en isolatie
Onze glasgevels beantwoorden aan de strenge eisen die worden gesteld op het vlak van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en thermische isolatie.
Gebruik in de woningbouw
Glasgevels zijn wel vaker terug te vinden in de verandabouw, maar ook bij woningen komt het meer en meer voor dat men kiest om een gedeelte van de gevel te voorzien van glas.
Met een goed ontwerp is het mogelijk om te besparen op warmte tijdens bijvoorbeeld zonnige winterdagen. In de zomer wordt de overtollige warmte sneller afgevoerd. Voorwaarden zijn dan wel dat er een ventilatiesysteem wordt gebruikt in de woning.