Historiek

1957

Roger Corswarem start als eenmanszaak te Sint-Huibrechts-Hern met het vervaardigen van metalen constructies en het fabriceren van stalen ramen.

1959

Door de grote vraag naar ramen beslist men vanaf nu enkel nog stalen en aluminium ramen te maken.

1963

De éénmanszaak groeit uit tot een bedrijf met 5 werknemers en opent een nieuwe vestiging te Guigoven.

1972

De bestaande bedrijfshal wordt uitgebreid en de kantoren worden gemoderniseerd.

1986

Zoon Dirk doet zijn intrede in het bedrijf van zijn vader. Er wordt ook overgeschakeld naar het Schüco systeem.

 

1988

De éénmanszaak wordt Ramenconstructie Corswarem NV met Roger Corswarem als gedelegeerd bestuurder en Dirk en An als bestuurders.
Ook het kantoorgebouw wordt volledig gerenoveerd en er wordt plaats gemaakt voor een futuristisch ogende glazen gevelconstructie .
Het bedrijf kent in die periode een explosieve groei.

1990

Dochter An doet eveneens haar professioneel intrede in het bedrijf.

1992

Uitbreiding productiehal met 1000m2.

1998

Nieuwe computergestuurde machines worden aangekocht waardoor de kwaliteit van de constructies tot de beste gaan behoren.

2000

Het familiebedrijf verhuist van Guigoven naar een imposant en modern gebouw met ruime productiehal, kantoren en een showroom op de industriezone Tongeren-Oost.

2001

Na 45 jaar geven Mr. en Mevr. Corswarem de dagelijkse leiding aan Dirk en An, samen met hun meewerkende echtgenoten Annick en Jo.

 

2004

Ramenconstructie Corswarem NV realiseert vooral grote projecten. De private bouw vormt een klein onderdeel van de activiteiten, maar groeit jaarlijks fors.
Daarom besluit men om de firma Alu Design Corswarem bvba, met commerciële naam ADC, op te richten. Beide bedrijven krijgen een herkenbare huisstijl maar werken onafhankelijk met een eigen doelgroep en strategie.

2007

ADC SOLAR CORSWAREM, gespecialiseerd in hernieuwbare energie, wordt opgericht.
De nieuwe uitdagingen op vlak van alternatieve energie en groene stroom vragen naar nieuwe en duurzame oplossingen. Met totaaloplossingen van Corswarem bespaart u niet enkel energie, maar u wint er ook energie bij.

2009

Door de toenemende vraag naar energiebesparende ramen en zonnepanelen is de bestaande productiehal weerom te klein.
Er wordt gekozen om op een nieuwe locatie, 200m verderop, een ruime productiehal, magazijn met showroom en ruime kantoren te bouwen.

Het nieuwe complex wordt voorzien van de modernste technieken voor duurzame energie. De productiehal met up-to-date machinepark en ruim magazijn beslaat een oppervlakte van 3910m² en wordt eind 2009 al in gebruik genomen.

2010

De avant-garde showroom en kantoorruimten, met een oppervlakte van 1300m² openen in 2010.

Het nieuwe complex is voorzien van de modernste technieken voor duurzame energie.

2011

De oude vestiging op Heersterveldweg 10 wordt verkocht.

2012

Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt uitgebreid met 4390m². Dat brengt de totale oppervlakte voor productie en magazijn op zo’n 8300m². Met een zonnepanelendak van meer dan 2000 zonnepanelen kiest Corswarem resoluut voor ecologisch energiegebruik.

2013

Er worden verschillende nieuwe investeringen gedaan in oa. gereedschap, infrastructuur en het wagenpark. Deze innovaties betekenen een stimulans voor de productiviteit.

2014

Op 9 januari 2014 overlijdt Roger Corswarem. Het plotse overlijden van de stichter en bezieler van de onderneming betekent een groot verlies voor alle medewerkers. Roger wordt herinnerd als een warm en gerespecteerd man.

2016

Alu Design Corswarem wordt RENSON Ambassador.

Naast aluminium ramen, deuren en veranda’s kunt u nu ook beroep doen op ons voor aluminium terrasoverkappingen met geïntegreerd lamellensysteem.

2016

Midden 2016 doet Jolien Corswarem, kleindochter van Roger en dochter van Dirk, haar intrede in het bedrijf.

Samen met haar partner Kenneth Maes komt nu de 3e generatie mee aan het roer van de onderneming.

de toekomst....

De visie van Corswarem richt zicht op innovatie en duurzaamheid. ENERGY³: energie besparen-energie winnen-energie managen. Dat blijft onze uitdaging voor de toekomst!